Delo v kuhinji

Kuhanje je zabavno! To drži predvsem, če tehnika deluje in če so izdelki prvovrstne kakovosti. V tej rubriki boste našli vse, kar kuhanje naredi enostavnejše in zagotavlja, da v njem uživate: izčrpne informacije o surovinah in ABC zelišč, praktične prehranske nasvete, mednarodne kulinarične klasike in napotke za posebno prehrano dojenčkov in majhnih otrok.

Christian Jung/Adobe Stock

Prehranski nasveti

Ali je bela moka res nezdrava? Kaj dobrega lahko naredijo grenčične snovi za postavo? Zakaj so balastne snovi pomembne za naše telo? Kaj storiti, če otrok med obrokom stalno govori »Tega ne maram«? In zakaj utrujeni ljudje pojedo več kot naspani? Prehranski nasveti naših strokovnjakov kažejo, kako preprosto je jesti zdravo in da se pri tem ni treba odpovedati kulinaričnim užitkom.

Na prehranske nasvete
teen00000 - stock.adobe.com

Poznavanje surovin

Kakšna je razlika med sladkim krompirjem in drugimi vrstami krompirja? Zakaj moramo stročji fižol skuhati? Za kaj lahko uporabimo papajo? Kakšna je razlika med hobotnico, sipo in lignjem? Zakaj je maroško arganovo olje tako dragoceno? V naši rubriki Poznavanje surovin je podrobna razlaga posameznih živil – od kot izvirajo in kako jih pripravimo, skupaj s praktičnimi primeri.

Na poznavanje surovin
Adobe Stock

Dojenčki in malčki

Zdrava prehrana za dojenčke in malčke, pripravljena v parni pečici Miele

Končno zrasti in odkrivati svet – za to so najbolj bistveni gibanje, ljubezen in uravnotežena prehrana v prvih letih življenja. Seveda pa mora biti otroška hrana okusna, pestra in zdrava.

Več