Umazanija, ki je bila pred kuhanjem na kuhalni plošči ali pod posodo za kuhanje, se je med kuhanjem zažgala.
Odstranjevanje rahle umazanije
Celotno steklokeramično površino očistite z vlažno, mehko krpo in razredčenim sredstvom za ročno pomivanje posode. Upoštevajte napotke proizvajalca čistilnega sredstva.

1. Primer mehke strani gobice za čiščenje.
2. Primer trde strani gobice za čiščenje.
Odstranjevanje močne umazanije
Vso grobo umazanijo odstranite z vlažno krpo, umazanijo, ki se trdno drži površine, pa s strgalom za steklo.
Steklokeramično površino očistite s čistilom za steklokeramiko in plemenito jeklo Miele, običajnim čistilom za steklokeramiko ali čistilnim mlekom. Upoštevajte napotke proizvajalca čistilnega sredstva.
Močno umazane površine 15 minut namakajte s čistilnim mlekom.
Umazana mesta čistite z mehko stranjo gobice za čiščenje (1) od 2 do 5 minut.
Odstranjevanje zelo močne umazanije
Močno umazana mesta 15 minut namakajte s čistilnim mlekom.
Umazana mesta čistite z mehko stranjo gobice za čiščenje (1) od 2 do 5 minut.
Če so ostanki še vedno prisotni, postopek ponovite do trikrat.
V skrajnem primeru uporabite trdo stran gobice za čiščenje (2).
V primeru izredno trdovratne umazanije uporabite močno alkalno čistilo za pečice ali žare, primerno za kuhalne plošče. Čistilo pustite delovati vsaj 30 minut.
Zaključek čiščenja
Vse ostanke čistilnih sredstev odstranite z vlažno krpo.
Steklokeramično površino po vsakem mokrem čiščenju obrišite do suhega.
Neprimerna čistilna sredstva
Da se površine aparata ne bodo poškodovale, pri čiščenju ne uporabljajte:
čistilnih sredstev, ki vsebujejo sodo, amonijak, kisline ali klor,
sredstev za odstranjevanje madežev in rje,
prašek za čiščenje in čistilnih kamnov,
čistil z vsebnostjo topil,
čistil za pomivalne stroje,
abrazivnih trdih ščetk,
čistilnih radirk.