Posoda za vodo ni pravilno vstavljena v kavni avtomat.
Posodo za vodo vzemite iz aparata.
Posodo za vodo vstavite nazaj v aparat.
Posodo za vodo po potrebi večkrat zaporedoma vzemite iz kavnega avtomata in jo vstavite vanj (10–20-krat).
Na prikazovalniku kavnega avtomata se izpiše Posodo za vodo vstavite v aparat, tako da se zaskoči.
Posodo za vodo vzemite iz aparata.
Posodo za vodo vstavite nazaj v aparat.
Posodo za vodo po potrebi večkrat zaporedoma vzemite iz kavnega avtomata in jo vstavite vanj (10–20-krat).
Posodo za vodo napolnite do oznake in znova zaženite postopek.
Odstranite vodni kamen ali ponovite postopek odstranjevanja vodnega kamna.
Postopek za odstranjevanje vodnega kamna lahko poiščete v navodilih za uporabo vašega kavnega avtomata.
Opis postopka za odstranjevanje vodnega kamna iz različnih kavnih avtomatov najdete v članku „Entkalkung starten und durchführen (Kaffeevollautomaten)“.
Preverite, ali nastavljena trdota vode v kavnem avtomatu ustreza dejanski trdoti vode na licu mesta.
Pri močnejšem nabiranju vodnega kamna po potrebi nastavite višjo trdoto vode.
Pri nastavitvi trdotnih stopenj (1–4): za eno trdotno stopnjo višje od nastavljene trdotne stopnje
Pri nastavitvi trdotnih stopinj: za sedem trdotnih stopinj od trenutne nastavitve
Postopek za nastavitev trdote vode lahko poiščete v navodilih za uporabo vašega kavnega avtomata.
Opis postopka za nastavitev trdote vode v različnih kavnih avtomatih najdete v članku „Wasserhärte einstellen (Kaffeevollautomaten)“.
Potem ko odpravite napako, izklopite in čez kratek čas ponovno vklopite kavni avtomat.
Ponovno zaženite želeni postopek.
Če je sporočilo o napaki še vedno izpisano na prikazovalniku, ponovite postopek odstranjevanja vodnega kamna.
Če napaka ni odpravljena, stopite v stik z nami ali rezervirajte termin popravila neposredno po spletu.
Za temeljito in nežno odstranjevanje vodnega kamna iz kavnega avtomata vam priporočamo Mielejeve tablete za odstranjevanje vodnega kamna, ki so prilagojene aparatu, glejte sliko. Najboljša nega za dolgoletno zanesljivost.