Iskanje
Podpora za

Hlajenje in zamrzovanje

Hlajenje in zamrzovanje

Pravilno shranjevanje živil v hladilniku/hladilnem območju

Optimalna temperatura v hladilniku/hladilnem območju

Za trajnost živil je odločilna ustrezna nastavitev temperature. Če je temperatura nižja, se procesi razvoja mikroorganizmov upočasnijo. Živila se zato ne kvarijo tako hitro. V hladilnem delu priporočamo temperaturo 4 °C.

Temperatura v hladilniku/hladilnem območju se zviša:

  • čim pogosteje in za čim dlje časa odpirate vrata,

  • čim več živil je shranjenih v njem,

  • čim toplejša so živila, ki jih shranite vanj,

  • čim višja je temperatura okolice hladilnega aparata. Hladilni aparat je predviden za uporabo v določenem klimatskem razredu (območje temperature okolice), katerega meje morate upoštevati.

Podaljšanje obstojnosti živil

Najpomembnejši pogoj za dolgo obstojnost živil je njihova svežina, ko jih shranite.
Prav tako bodite pozorni na rok uporabnosti in pravilno temperaturo shranjevanja (nižja kot je nastavljena temperatura, daljša je obstojnost živila).
Če je le mogoče, ne prekinjajte hladne verige, če npr. živila transportirate v toplem avtomobilu.

Teh živil ne shranjujte v hladilniku/hladilnem območju

Nekatera živila niso primerna za shranjevanje pri temperaturah pod 5 °C, ker so občutljiva za mraz.

Med živila, občutljiva za nizke temperature, med drugimi spadajo:

  • ananas, avokado, banane, granatna jabolka, mango, melone, papaja, marakuja, agrumi (kot so limone, pomaranče, mandarine, grenivke),

  • sadje, ki mora še dozoreti,

  • jajčevci, kumare, krompir, paprika, paradižniki, bučke,

  • trdi siri (npr. parmezan).

Navodila za uporabo

Navodila za uporabo

Tukaj najdete navodila za uporabo svojih aparatov Miele.
Izvedite več
Rezervacija serviserja

Rezervacija serviserja

Popravilo lahko naročite po spletu ali telefonu
Načrtujte obisk
Kontaktni obrazec

Kontaktni obrazec

Opišite svojo zadevo v našem kontaktnem obrazcu. Servis Miele bo stopil v stik z vami, kakor hitro bo mogoče.
Na kontaktni obrazec