Helena Rizzo

Zgodbe, ki čakajo, da jih odkrijemo.

Svetovno znana kuharska mojstrica Helena Rizzo je prepričana, da se mora človek, če se želi kreativno uresničevati, odkrito zoperstaviti svetu in se nenehno želeti izboljševati. Verjame, da lahko navdih najdemo povsod, če le pravilno gledamo.

S čim kuha

Inovativne funkcije

Pečica

Napredno kuhanje

Pečica Dialog

Pametno kuhanje

Indukcijska kuhalna plošča

„Verjamem, da lahko dosežemo neverjetne stvari, če počnemo, kar imamo radi, in to delamo s srcem.“

Helena Rizzo, svetovno priznana kuharska mojstrica

V Helenini restavraciji „MANÍ“ v Sao Paulu je v središču združitev brazilske in evropske kuhinje. S kreativno fuzijo raznolikih kultur in izkušenj sledi svoji strasti in vedno znova navduši svoje goste.

 

  

Navdih, ki ga najdemo v svetu okrog sebe

„Navdihne me lahko določena sestavina ali potovanje. Lahko pa tudi berem knjigo, v kateri se mi zdi nekaj zanimivo – in utrne se mi ideja za novo jed.“

Helena si je vedno želela videti svet, odkrivati nove stvari in v svojem življenju najti izjemno ljubezen. Ker skoraj povsod okrog sebe prepoznava naravno lepoto, jo je pot vodila od študija arhitekture prek oblikovanja vse do njene največje strasti – kuhanja. Brazilka je živela in delala v raznih evropskih mestih in se tam učila od najboljših – ne samo v kuhinji, temveč tudi v življenju.

„Trdno verjamem ..., da lahko skupaj ustvarimo čudovite stvari.“

Kuharski mojster sreča umetnika

Helena in Azuma

Helena je človek, ki se pusti navdihniti različnim kulturam, in tako jo navdušuje tudi Japonska ter japonska kuhinja. V delu cvetličnega umetnika Azume Makota vidi „isti fokus, kot ga ima tudi japonska kuhinja“. Vrhunska kuharska mojstrica je bila navdušena nad tem, kako je Makoto ohranil naravno lepoto cvetlic z zamrzovanjem. Med njunim skupnim delom je želela ustvariti jed, ki ujame trenutek, ki za hip zadrži resničnost in vabi k okušanju neobičajnega.

 

Kadar je časovna usklajenost bistvo vsega: pečica generacije 7000

Pri kuhanju je čas odločilni dejavnik. Naj gre za čas, ki je potreben, da se določena sestavina toplotno obdela, ali čas, ko gost čaka na svoj obrok – časovna usklajenost je izjemno pomembna. Prav zato je bila Helena tako navdušena nad pečico generacije 7000. Končno se lahko v celoti zanese na inovativno tehnologijo aparata, ki poskrbi za vselej popolne rezultate – in tako pusti prosto pot svoji kreativnosti. Obenem se lahko povsem svobodno posveti umetniškim vidikom svoje jedi in uskladi barve tako, da svoje delo popolno združi z Makotovim – in hkrati ustvari čudovit kontrast.

 

 

Po navdihu barv v Makotovem delu je Helena s pečico generacije 7000 najprej ustvarila ribjo jed – igro barv in sestavin: s sladkim krompirjem, vloženo cvetačo, bučkami in hrustljavim česnom. Za drugo jed je izbrala raco v kombinaciji z radičem, čebulo in borovnicami. Sestavine okrog mesa je pri tem razporedila v obliki krila, da je izrazila veliko svobodo, ki bi jo moral vsakdo najti pri kuhanju.

 

„Menim, da nas kuhanje s takšnimi tehnologijami navdaja z novo samozavestjo, kar je zelo pomirjajoče. Verjamem, da lahko z njimi danes vsakdo zelo dobro kuha. Resnično vsak.“

 

Na vrsti ste

Pozor, pripravljeni, kuhaj!

Azuma Makoto

Svetovno znani cvetlični umetnik z Japonske je navdihnil naše tri kuharske mojstre, da so ustvarili neobičajne jedi.

Dalad Kambhu

Dalad Kambhu je kuharska mojstrica z Michelinovo zvezdico z edinstvenim kulinaričnim slogom in nenavadno življenjsko zgodbo.

Odkrijte nov svet priprave hrane s pečicami, indukcijskimi kuhalnimi ploščami, kavnimi avtomati in drugimi aparati generacije 7000.

Miele. Kakovost, ki postavlja nova merila.