Dalad Kambhu

Svetovljanka s kulinarično misijo.

S kulturnimi koreninami na Tajskem in uspešnimi zgodbami v New Yorku je Dalad Kambhu pravi navdih. Po prvi karieri modela je zdaj kuharska mojstrica v Berlinu. Z lastnim vizionarskim slogom, ki pristni tajski kuhinji podarja osebno noto. Čeprav je brez tradicionalne izobrazbe v kulinarični umetnosti, ji je strast do kuhanja prinesla najvišje možno priznanje – Michelinovo zvezdico.

„V tem položaju bi moralo biti več žensk.“

Dalad Kambhu je komentirala dejstvo, da je bila leta 2019 edina ženska, ki so ji podelili Michelinovo zvezdico.

Daladina zgodba

Dalad vztraja, da njena zgodba ni zgodba o ženski, ki se je iz modela prelevila v kuharsko mojstrico. Ne, v resnici gre za žensko, ki se nikoli ne vda: njena strast, da se vedno nauči kaj novega, da eksperimentira in preizkuša, ji je omogočila, da je kot priznana kuharska mojstrica razvila svojo pravo kreativnost.

Usmerjena vizija

Prizadevanje za pripravo hrane s čim manj odpadki

Dalad si prizadeva udejanjati svojo strast do kuhanja tako trajnostno, kot je mogoče. Zato pogosto deli nasvete, kako lahko zmanjšamo količino zavrženih živil in sestavine dlje ohranimo sveže. Drobne pametne navade pri shranjevanju lahko naredijo veliko razliko – toda Dalad gre še korak dlje: njena odločitev, da bo sodelovala s podjetjem Miele, temelji tudi na skupni zavezanosti trajnostnosti, ki se na primer kaže v tehnologijah, kot je območje PerfectFresh v hladilniku, ki ohranja zelenjavo do petkrat dlje svežo. Ali pa funkciji sous-vide za živila, pakirana v vakuumu.

„Upam, da bom navdihnila spremembo mišljenja. Zakaj ne bi pripravili lastnih prigrizkov iz krompirjevih olupkov? Zamrznili narezanega kruha? Rada bi dosegla, da bi bile takšne ideje prva misel posameznika – preden bi živilo preprosto končalo v smeteh.“

Kot v opoju

Dalad ob prvem srečanju daje vtis mirnosti, zadržanosti in nedostopnosti. Vendar naj vas to ne zavede. Gre za resnično superžensko v svetu elitnih kuharskih mojstrov, ki ogromno zahteva tako od sebe kot od svojih aparatov, ki imajo privilegij, da se znajdejo v njeni kuhinji.

Ko se je morala odločiti, katerega izmed kuhinjskih aparatov Miele bo najprej preizkusila, se je odločila za kuhalno ploščo TwoInOne. Izjemna kuhalna moč in vgrajena avtomatska napa ji omogočata ves nadzor, ki ga potrebuje med kuhanjem. S funkcijo PowerFlex XL voda hitreje zavre. S prostorom za štiri velike lonce ali ponve pa ji zagotavlja potrebno hitrost in fleksibilnost, da v polnosti izživi svojo ustvarjalnost.

Dalad rada potrdi, da kuhalna plošča TwoInOne nudi takojšnjo največjo moč in nadzor, kar utira prosto pot njeni kreativnosti.

„Deset let sem živela v mestu, ki se nikoli ne ustavi. Zato rada vso svojo energijo vložim v delo.“

Na vrsti ste

Pozor, pripravljeni, zdaj!