Varstvo podatkov/piškotki

Varstvo podatkov

Miele o varstvu podatkov

Miele ne zbira nobenih osebnih podatkov brez vašega vedenja.

1. Ravnanje z osebnimi podatki

Miele zbira vaše osebne podatke, kot so ime, naslov, elektronski naslov, telefonska in faks številka, izključno za namen, za katerega ste posredovali svoje podatke (npr. za obdelavo povpraševanja, prošnje ali naročila, naročila prospekta ali pošiljanja novic). Te podatke uporabljamo, da pripravljamo informacije in storitve po vaših željah ter jih stalno izboljšujemo. Vaši osebni podatki se uporabljajo samo znotraj skupine Miele in naših poslovnih partnerjev, ki jih po potrebi pooblastimo za izpolnitev vaših želja. Miele skrbno varuje vaše osebne podatke. Načeloma si prizadevamo za to, da vaše osebne podatke zbiramo, obdelujemo in uporabljamo skladno z zakonskimi predpisi o varstvu podatkov.

2. Tehnologije

Miele uporablja spletne tehnologije (npr. piškotke, java script) izključno za to, da vam olajša uporabo spletnih aplikacij. V ta namen ta spletna stran uporablja storitev Google Analytics in piškotke Google DoubleClick (Floodlights).

Google Analytics (storitev spletne analize) in piškotki Google DoubleClick se uporabljajo zato, da analizirajo uporabo te spletne strani. V ta namen se za Miele ustvarjajo poročila o vaših aktivnostih na spletni strani, da lahko podjetje Miele svojo spletno ponudbo prilagodi vašim potrebam.

Zbrani podatki se analizirajo samo za statične namene in v anonimizirani obliki. Pri storitvi Google Analytics to poteka tako, da se IP-naslov skrajša. Google v nobenem primeru vašega skrajšanega IP-naslova ne povezuje z drugimi podatki Googla. Piškotki DoubleClick ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov. Občasno piškotek vsebuje dodatno, anonimizirano oznako, ki identificira kampanjo, s katero je uporabnik pred tem prišel v stik. Tako je izključeno, da bi bilo mogoče sklepati na spletno vedenje konkretne osebe.

Spletno mesto uporablja oznake za ponovno trženje Google Remarketing Tags za trženje izdelkov Miele. Koda Google Remarketing JavaScript, ki je implementirana na tem spletnem mestu, za namen ponovnega trženja na računalnik uporabnika shrani piškotek. Pozneje se uporabniku posredujejo Mielejeve pasice ali besedilni prikazi, če je uporabnik aktiven na spletnih mestih iskalnega in prikaznega omrežja Google. Pri tem se vsi podatki zbirajo anonimno, tako da ni mogoče sklepati na konkretne osebe. Uporabnik lahko funkcijo ponovnega trženja zavrne, tako da spremeni nastavitve prikaza oznak Google Remarketing Tags oz. izklopi ponovno trženje. Alternativno lahko uporabniki izklopijo uporabo piškotkov tretjega ponudnika, tako da uporabijo stran za izklop na strani Network Advertising Initiative.

3. Zavrnitev sledenja in spletne analize (opt-out)

Če želite, lahko za naprej kadar koli zavrnete sledenje in analizo ali izklopite piškotke DoubleClick. Razširitev za vaš brskalnik lahko prenesete z ustreznih Googlovih spletnih strani in jo namestite. Če uporabljate več končnih naprav ali brskalnikov, morate možnost zavrnitve izvesti na vsakem izmed njih.

Opt-Out:
Google Analytics:  https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
Piškotek DoubleClick (Floodlight):  http://www.google.com/ads/preferences/html/opt-out.html

Za zagotovitev ustrezne zaščite podatkov med prenosom spletnih obrazcev (npr. prijava na novice) uporabljamo storitev Google ReCAPTCHA, ki jo nudi podjetje Google Inc. Ta storitev se uporablja za ugotavljanje, ali je vnos izvedla resnična oseba ali pa je bil opravljen avtomatizirano s strojno obdelavo. Storitev dostopa do vašega IP-naslova in drugih podatkov, ki jih lahko zahteva Google za storitev reCAPTCHA, in jih posreduje podjetju Google. Velja politika varstva podatkov podjetja Google Inc. Podrobnejše informacije o varstvu podatkov pri podjetju Google Inc. so na voljo na https://www.google.com/intl/sl/policies/privacy/.

4. Varnost 

Miele zagotavlja varstvo vaših osebnih podatkov pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipulacijo, nepooblaščenim dostopom in nedovoljenim razkritjem.

5. Povezave na druge spletne strani 

Povezave, ki so na voljo na Mielejevih spletnih straneh (tako imenovani linki), vas lahko vodijo do spletnih strani drugih podjetij. Za njihovo vsebino in strategijo varstva podatkov Mieje ne odgovarja.

6. Vprašanja o varstvu podatkov 

Če imate vprašanja, pripombe ali pritožbe glede varstva podatkov pri podjetju Miele, vas prosimo, da stopite v stik z nami. Pokličite na 01 / 292 63 33 ali pošljite elektronsko sporočilo na: info@miele.si.

7. Nadaljnji razvoj interneta/strategije varstva podatkov

Nadaljnji razvoj interneta bo seveda vplival tudi na našo strategijo varstva osebnih podakov. Če bo prišlo do sprememb, bomo to pravočasno objavili na tej strani.

 

Piškotki

Piškotki

Spletno mesto Miele.si uporablja piškotke. Uporabljamo jih za razločevanje med obiskovalci in za štetje obiskovalcev. Uporabljamo lastne piškotke in piškotke storitve Google Analytics. Piškotki so povsem varni in ne vsebujejo občutljivih informacij. Če boste nadaljevali z brskanjem po spletnem mestu, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Piškotke lahko vedno izbrišete v svojem brskalniku.

O piškotkih

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

Kaj so piškotki

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno. Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

 • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
 • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
 • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene
 • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
 • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani
 • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …)

Onemogočenje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

 • Chrome
 • Firefox
 • Internet Explorer 9
 • Internet Explorer 7 ali 8
 • Opera (stran v angleškem jeziku)
 • Safari (stran v angleškem jeziku)

Če piškotke izključite, bodo nekatere uporabne možnosti spletne strani onemogočene.