Elegantna in s pametnim krmiljenjem 

Aura 4.0 Ambient 
Ta inovativna napa s kroženjem zraka odsesa soparo, ki nastaja med kuhanjem, in jo filtrira, poleg tega pa je opremljena še s številnimi novostmi. Funkcija razvlažitve HumidityBalance omogoča, da napa Aura 4.0 Ambient med kuhanjem vsrka nastalo vlago. Vgrajen senzor meri lastnosti zraka v prostoru in določi popolni trenutek za oddajanje vlage, ki je vezana v filtru. Tako vselej uživate v optimalnem ozračju. Za čutno doživetje vonja, neodvisno od kuhanja, pa poskrbi ekskluzivna funkcija odišavljanja AmbientFragrance. Glede na svoje želje in okus lahko izbirate med različnimi vonji, ki se nežno sproščajo v prostor. Z napo Aura 4.0 Ambient pa lahko ustvarite tudi posebno svetlobno atmosfero: s funkcijo MyAmbientLight lahko nastavljate barve svetlobe po svojih željah. Aura 4.0 Ambient je prva kuhinjska napa Miele, ki je opremljena izključno s pametnim upravljanjem prek WLAN-omreja. V ta namen se uporabljata Con@ctivity 3.0 in/ali aplikacija Miele@mobile. 
Pametno upravljanje izključno prek WLAN-omrežja 
Najboljša povezava: Con@ctivity 3.0 omogoča komunikacijo med napo in kuhalno ploščo. Za to potrebujete kuhalno ploščo Miele, ki omogoča WLAN-povezavo. Z aplikacijo Miele@mobile lahko izvajate tudi nastavitve za MyAmbientLight, HumidityBalance in AmbientFragrance. Najboljše pri tem pa je, da lahko Con@ctivity 3.0 in aplikacijo Miele@mobile uporabljate istočasno ali neodvisno. V primeru motnje lahko osnovne funkcije izbirate s skritimi tipkami.
Individualna barvna osvetlitev 
V najboljši luči: poskrbite za edinstveno svetlobno vzdušje v svoji kuhinji s funkcijo MyAmbientLight. Barvo svetlobe lahko poljubno in udobno nastavite z aplikacijo Miele@mobile – odvisno od okolja in razpoloženja. Popolnoma fleksibilno lahko spreminjate tudi jakost svetlobe, saj MyAmbientLight omogoča zatemnitev. Edinstvena ambientalna osvetlitev je tako v središču pozornosti.
Ekskluzivno doživetje vonja 
Globok vdih in dobro počutje: vaša kuhinjska napa, ki deluje s kroženjem zraka, ne zmanjša le vonja po kuhanju, temveč poskrbi tudi za svež zrak. Neodvisno od kuhanja tako izkusite popolno doživetje vonja. Izbirate lahko med različnimi vonji glede na svoje preference. Dišavni vložek vstavite od zgoraj v napo in ga po potrebi enostavno zamenjate. Čase in intervale sproščanja dišave lahko individualno nastavite v aplikaciji Miele@mobile. 
Edinstvena funkcija razvlaževanja 
HumidityBalance poskrbi za to, da vlago, ki nastaja med kuhanjem, adsorbira poseben filter. Vgrajen senzor meri temperaturo in vlažnost zraka v prostoru in določi optimalni trenutek za oddajanje vlage, ki je vezana v filtru – tako lahko ves čas uživate v popolnem ozračju. To funkcijo lahko upravljate v aplikaciji Miele@mobile.
Značilnosti opreme so odvisne od modela.