• Brezplačna dostava za naročila nad 75 €

Sous-vide – nežno kuhanje v vakuumu

Nežno kuhanje za vrhunski užitek

Za poseben užitek 

Za dodaten okus – z metodo kuhanja sous-vide poskrbite za vrhunski užitek. Veliko prednost predstavlja absolutno enakomerno kuhanje, katerega cilj je doseči določeno središčno temperaturo. Tako je preprečeno čezmerno kuhanje robov. Ker arome ne morejo reagirati s kisikom, se ohrani poln okus živil, tako kot vitamini in hranilne snovi. Dodatna prednost: izgube med kuhanjem so v primerjavi z običajnimi metodami bistveno manjše, saj vlaga ostane v živilu. Če živila pred kuhanjem sous-vide vakuumirate skupaj z marinado ali začimbami, dosežete intenzivno doživetje okusov. Rezultati kuhanja so kadar koli ponovljivi. 

Bolj nežno ne gre 

Nežno in polno arome – govedina, svinjina ali perutnina se v postopku kuhanja sous-vide pripravijo izjemno počasi in pri stalni nizki temperaturi. Meso zato ostane izredno sočno in nežno kot maslo. Hkrati se celice mesa sprostijo, ne da bi iz njih iztekel mesni sok. Poleg tega čezmerno kuhanje ni mogoče. Imate raje aromo pečenega mesa? Tudi to ni nobena težava: meso močno popecite pred vakuumiranjem ali po kuhanju. Tako bo od zunaj in znotraj pripravljeno natančno po vaših željah. 

Oprema je odvisna od modela. Slike so zgolj primeri in služijo pojasnilu

    • Pridržujemo si pravico do tehničnih sprememb. Ne prevzemamo odgovornosti za pravilnost navedenih podatkov.