Kompetenca na področju prezračevalne tehnike

Zunanji ventilator
Z uporabo zunanjega ventilatorja pri delovanju z odvodom zraka se zmanjša hrup v območju kuhinje. Ventilator se v tem primeru ne nahaja v napi kot običajno, temveč je nameščen npr. na zunanji steni. Za občutno zmanjšanje hrupa priporočamo dolžino odvoda najmanj 5–7 metrov. Ventilator in napa sta povezana s krmilnim vodom. Za to rešitev Miele ponuja ventilatorje za zunanje stene (AWG 102), strešne (DGG 102) ter notranje (ABLG 202) odzračevalne ventilatorje.
Dušilnik zvoka – za prijetno tišino
Številne kuhinjske nape Miele so serijsko opremljene z visokoučinkovitim paketom Silence, zato delujejo zelo tiho. Še tišje delovanje pa omogoča Mielejev dušilnik zvoka DASD 150, ki je na voljo kot dodatna oprema. Ta dodatno zmanjša hrup za do 4,5 dB(A) re1pW in tako poskrbi za mirnejše delovno okolje. Poleg tega je njegova uporaba fleksibilna. Primeren je tako za delovanje z odvodom zraka kot za delovanje s kroženjem zraka.
Strešni skoznjik
Če je odpadni zrak treba speljati skozi streho navzven, potrebujete strešni skoznjik. Miele ponuja različne izvedbe (DDF 125/150 ali DDF 200), ki jih lahko uporabite za strešne poševnine od 22° in za vse vrste strešnikov. Kakovostno ohišje iz plemenitega jekla je obrobljeno s stabilnim okvirjem iz svinca, ki je odporen proti vremenskim vplivom.
Zidni zračnik
Da lahko odpadni zrak speljete ven, je v zunanji steni potreben zidni zračnik. Pri običajnih rešitvah lahko tu nastane toplo-hladni most, ki vodi v izgube energije. Pozimi lahko na primer mrzli zrak od zunaj prodira v sistem odzračevalnih cevi. Zidni zračnik Miele DMK 150-1 to prepreči s tesno zaprto loputo za zunanji zrak. Magnetno zapiralo preprečuje, da bi mrzli oz. topli zunanji zrak prehajal v zgradbo, kar prihrani energijo. Poleg tega je tako izključeno tudi vstopanje tujkov, npr. listov, umazanije ipd., v odzračevalno napeljavo. Lamele zidnega zračnika so zasnovane tako, da vodijo tok zraka. Izgube zmogljivosti so zato minimalne, tok zraka pa se vodi stran od hiše.
Odzračevalne cevi
Odvod zraka omogoča, da se neprijetni vonji, vlaga in vročina ciljno odvedejo navzven. Geometrija in lastnosti odzračevalne poti so odločilne za zmogljivost pretoka zraka in glasnost delovanja kuhinjske nape. Najprimernejši so okrogli kanali z gladkimi stenami ali specialni ploščati kanali brez zmanjšanja premera. Miele praviloma priporoča premer 150 mm. Pri napah z zelo visoko zmogljivostjo pretoka zraka je običajen premer cevi 200 mm. Miele nudi širok izbor ploščatih kanalov. Podrobnejše informacije lahko poiščete v katalogu pribora.
Prezračevalna tehnika
Vse Mielejeve kuhinjske nape so preizkušene po trenutno veljavnih evropskih standardih. Vrednosti za zmogljivost pretoka zraka in zvočno moč, ki so navedene v tem katalogu, so reprezentativne in primerljive vrednosti. Miele je od leta 2009 član CECED* (evropskega krovnega združenja proizvajalcev gospodinjskih aparatov), v katerem so se vsi člani prostovoljno zavezali, da merijo vrednosti za zmogljivost pretoka zraka in zvočne moči samo po veljavnih evropskih standardih ter v katalogih objavljajo le te podatke. Tako je zagotovljena transparentnost podatkov o zmogljivosti za končnega kupca.
Conseil Européen de la Construction d’appareils Domestiques Značilnosti opreme so odvisne od modela.