Izdelki

Pomivanje

Miele Professional je edini ponudnik profesionalnih pomivalnih strojev, ki nudi dve tehniki pomivanja. Profesionalni pomivalni stroji so lahko opremljeni s sistemom pomivanja s svežo vodo ali s sistemom rezervoarja oziroma so prehodni.

Pomivalni stroji s tehniko pomivanja s svežo vodo zagotavljajo brezhibne rezultate, kjer koli je potrebna izjemna kakovost čiščenja in visoka raven higiene. Sistem pomivanja s svežo vodo med posameznimi fazami programa zamenja vodo in tako pri strojih za kozarce poskrbi za stalno visoko kakovost pomivanja skozi celoten čas delovanja.

Z veliko zmogljivostjo pomivanja in kratkim trajanjem programov so ti stroji učinkovita rešitev za najrazličnejše pomivalnice. Pomivalni stroji za kozarce in posodo so idealni za hotele in gostinske obrate, društva in šole. Profesionalni pomivalni stroji so zanesljivi pomočniki v bolnišnicah, domovih in vrtcih, kjer odlično poskrbijo za visoko raven higiene kozarcev, jedilnega pribora in posode.

Maksimalna higienska varnost se zahteva zlasti v ustanovah z osebami YOPI (Young, Older, Pregnant, Immunosuppressed – mladi, starejši, nosečnice, osebe z oslabljenim imunskim sistemom). Na tem področju so modeli Miele HYGIENE z visokimi temperaturami pomivanja dragoceni elementi sistematičnega preprečevanja okužb.

Miele Professional pa ne ponuja samo sistema pomivanja s svežo vodo, temveč tudi stroje z rezervoarjem. Pomivalni stroji z rezervoarjem ne prepričajo zgolj s prvovrstnimi rezultati pomivanja. S kratkim trajanjem programov in varčno rabo virov ter kar najbolj nežnim ravnanjem z dragoceno posodo so zanesljivi nosilci zmogljivosti v gostinstvu, hotelirstvu in obratih družbene prehrane.

Sistem pomivanja z rezervoarjem se obnese povsod, kjer je treba pomiti velike količine posode v kratkem času. Njegova učinkovitost se je z novo generacijo pomivalnih strojev Miele Professional še dodatno povečala.

Od ozkih strojev za pomivanje kozarcev prek klasičnih 60-centimetrskih modelov pa do pomivalnih strojev za pladnje s posebej globoko pomivalno komoro za velike kose posode, npr. tudi za posodo v gostinstvu: novi industrijski pomivalni stroji nudijo ustrezno zmogljivost za vsako mesto uporabe, posebne programe za vse vrste posode in stopnje umazanosti ter obsežen program košar za temeljito pripravo kakršne koli posode.

Poleg navedenih modelov pomivalnih strojev je na voljo tudi Mielejev prehodni sistem pomivanja. Ta predstavlja dosledno rešitev za zahteve učinkovitega pomivanja posode v restavracijah, hotelih in manjših obratih družbene prehrane. Za najvišje zahteve glede gospodarnosti in učinkovite rabe virov je prva izbira pomivalni stroj Miele PG 8172 Eco z rekuperacijo toplote. Popolna učinkovitost pomivanja, vrhunski tempo in možnost dolgotrajne obremenitve – šele s temi atributi si pomivalni stroj zasluži svoje mesto ob profesionalnih kuharjih.

Z našo gosto servisno mrežo skrbimo za kratek odzivni čas.


Profesionalni pomivalni strojiOprema za pomivalne stroje

Nega perila

Naj gre za perilo v centru dobrega počutja ali frotirasto perilo v toplicah, puhaste odeje v hotelih, občutljiva vrhnja oblačila ali velike količine perila domskih stanovalcev – zmogljivi pralni stroji Miele Professional za 5,5 do 32 kg perila s skrbno prilagojenimi standardnimi in posebnimi programi zagotavljajo izvrstne rezultate pranja.

Mielejevi pralni stroji se odlikujejo z najkrajšim trajanjem programov, izjemno udobno uporabo, odlično učinkovitostjo ožemanja in učinkovito rabo virov. Te prednosti pralnim strojem Miele Professional omogočajo trden položaj v lastnih pralnicah gostinskih podjetij kot tudi v pralnicah negovalnih ustanov in kot posamični stroji v velikih pralnicah. Pralni stroji so primerni tudi za uporabo na področju čiščenja zgradb, hotelov, vrtcev, restavracij, konjeniškega športa, samopostrežnih pralnic ali gasilstva. Pri čiščenju zgradb in kampih velja, da lahko vse pralne stroje Miele kupite, najamete ali vzamete na lizing. Najemne pogodbe je mogoče med časom trajanja tudi odpovedati.

Generacija pralnih strojev „Benchmark“, ki je bila predstavljena marca 2017, ponuja dve različici – Performance in Performance Plus – ter pokriva področje strojev za količino perila med 10 in 20 kg. Za manjše potrebe Miele Professional nudi male velikane s količino polnjenja 5,5 kg in stroje octoplus z zmogljivostjo 8 oz. 10 kg perila. Za vgradnjo v predelne stene so na voljo Mielejevi prehodni higienski pralni stroji, namenjeni za uporabo v domovih (domovi za ostarele, negovalne ustanove) in kot industrijski pralni stroji za hišne pralnice.

V krmiljenju profesionalnih pralnih strojev, ki ga je mogoče poljubno programirati, so programi, preizkušeni z vidika tehnike uporabe, med drugim za pripravo puhastih odej, odej iz naravnih vlaken, gasilskih oblačil (intervencijskih/zaščitnih oblačil), mopov ali konjskih odej. Mielejeve pralne stroje dopolnjujejo profesionalni sušilni stroji z ustrezno kapaciteto. Značilne lastnosti profesionalnih sušilnih strojev so patentirani sistem Perfect Dry, individualno vodenje uporabnika, nastavljivo krmiljenje, različne vrste gretja in kratko trajanje programov.

V ponudbi izdelkov Miele Professional pa so poleg pralnih in sušilnih strojev tudi profesionalni likalni stroji.

Prav na področju domov za ostarele in negovalnih ustanov ter hotelov naša ponudba bistveno presega standardni izbor strojev, saj nudi tudi storitve izračuna kapacitet, načrtovanja, vodenja projekta, nadzora, montaže, vzdrževanja in popravil. Posebna prednost je naša gosta servisna mreža, ki zagotavlja kratek odzivni čas.

Profesionalni pralni strojiProfesionalni sušilni strojiProfesionalni pralno-sušilni stolpiProfesionalni likalni strojiOprema za nego perila

Zobozdravstvo

Miele Professional prepriča s celovito ponudbo za zobozdravniške ambulante. Sistematično čiščenje, dezinfekcija in sterilizacija instrumentov, ki jih uporabljate v ambulanti, so ključni sestavni del higienskega koncepta za preprečevanje tveganja za okužbe – tako za paciente kot tudi za ambulantni tim. Strojna priprava in sterilizacija teh instrumentov je danes nepogrešljiv del zagotavljanja kakovosti v zobozdravniški ambulanti. Termični dezinfektorji Miele nudijo fleksibilne sistemske rešitve za strojno pomivanje in dezinfekcijo medicinskih instrumentov in opreme. Individualni vložki, prilagojeni posebni programi in učinkovita priprava vode pri tem skrbijo za temeljito, gospodarno in do materialov prijazno čiščenje notranjih in zunanjih površin – fleksibilna zmogljivost za vsak namen uporabe v vaši ambulanti. Poleg tega Mielejevi mali sterilizatorji prepričajo s preprostim upravljanjem, izredno kratkim časom priprave posameznih šarž in zelo dobrim rezultatom sušenja. Mali sterilizator tako poskrbi tudi za hitre in zanesljive postopke sterilizacije.

Termodezinfektor Miele je v zobozdravniški ambulanti temelj za učinkovito in varno strojno pripravo instrumentov.

TermodezinfektorjiOprema za zobozdravstvo

Laboratoriji

Pomivalno-dezinfekcijski stroji Miele Professional omogočajo analizno čisto pripravo laboratorijske steklovine in pripomočkov. Posebna značilnost je velika kapaciteta dezinfektorjev za laboratorijsko steklovino. Sodoben modularni koncept košar, ki odlikuje stroje za laboratorijsko steklovino, nudi maksimalno fleksibilnost ob intuitivni uporabi, saj se lahko moduli uporabljajo v različnih kombinacijah. Prednosti so prihranek časa, večja površina za vlaganje in nižji stroški. Mielejeva ponudba izdelkov je namenjena najrazličnejšim področjem uporabe, kot sta naftna in farmacevtska industrija.

Za varno pomivanje laboratorijske steklovine, ki ohranja vrednost predmetov, ki se pomivajo, je na voljo raznolik program dodatne opreme Miele Professional, ki vključuje zgornje in spodnje košare, vozičke in vložke za različne vrste steklovine.

Dodatno dopolnitev strojev za laboratorijsko steklovino predstavljajo procesne kemikalije Miele Professional. Pomivalna in nevtralizacijska sredstva, ki so skrbno prilagojena posameznim fazam priprave, omogočajo temeljito in hitro izvedbo postopkov, ki je obenem nežna do materialov. Sredstva so izjemno primerna za različne uporabe in se v pomivalno-dezinfekcijskih strojih za laboratorijsko steklovino odstranijo brez ostankov.

Z našo gosto servisno mrežo skrbimo za kratek odzivni čas.

Prav na področju velikih industrijskih ali univerzitetnih laboratorijev naša ponudba bistveno presega standardni izbor strojev, saj nudi tudi storitve izračuna kapacitet, načrtovanja, vodenja projekta, nadzora, montaže, vzdrževanja in popravil. Posebna prednost je naša gosta servisna mreža, ki zagotavlja kratek odzivni čas.

Laboratorijski pomivalni strojiLaboratorijski pomivalni stroji z veliko komoroOprema za laboratorije

Medicina

Pomivalno-dezinfekcijski stroji Miele Professional se v zahtevni vsakdanji pripravi instrumentov vedno znova izkažejo. Miele Professional ima pester program izdelkov s podpultnimi dezinfekcijskimi stroji za zasebne zdravnike, ginekologe in otorinolaringologe. Poleg tega nudi pomivalno-dezinfekcijske stroje z veliko komoro, sterilizatorje in stroje za pranje zabojev in vozičkov, namenjene klinikam in bolnišnicam, z vso pripadajočo dodatno opremo. Sistemska rešitev nudi dodatne prednosti, povezane s trajnostjo. Pomivalno-dezinfekcijske stroje lahko na primer kombiniramo s stroji za pranje zabojev in vozičkov ter tako dosežemo prihranek energije s postopkom CombiEco.

Mielejevi pomivalno-dezinfekcijski stroji zagotavljajo varno in dosledno uspešno pomivanje in dezinfekcijo zdravniških instrumentov. Njihovo delovanje je temeljito, hitro in prijazno do materialov. Poleg tega zahtevajo le malo vzdrževanja in se odlikujejo z dolgo življenjsko dobo, tako da se njihova naložbena vrednost posebej dolgo ohrani. Z našo gosto servisno mrežo skrbimo za kratek odzivni čas in s tem za odlično razpoložljivost strojev pri vsakdanjem delu.

Miele ponuja raznolik program opreme, ki obsega zgornje in spodnje košare, vozičke za vlaganje in vložke za širok izbor instrumentov. Primerni so za najrazličnejša strokovna področja, kot so oftalmologija, veterina in kirurgija. Z njimi se medicinski instrumenti varno pripravijo tako, da se ohranja njihova vrednost.

Še ena temeljna prednost je dokumentacija postopka priprave. Miele nudi fleksibilno celovito rešitev za dokumentacijo priprave instrumentov. Sistem obsega programsko opremo Segosoft Miele Edition ali novi postopek DataDiary, ki prvič vzpostavlja procesno dokumentacijo prek brezžične povezave. Miele ponuja komunikacijske module in opremo po meri. Dokumentacija in beleženje priprave, vključno z vsemi pomembnimi parametri, bistveno pripomore k boljši kakovosti.

Poleg tega je nakup povsem enostaven. Nakup dezinfekcijskih strojev podpiramo z zanimivimi koncepti lizinga, prilagojenimi posameznim strokovnim področjem.

Miele Professional že več kot pet desetletij postavlja inovativne mejnike za učinkovito in varno strojno pripravo instrumentov v klinikah in zdravniških ambulantah. Prav na področju centralne sterilizacije oz. priprave medicinskih instrumentov naša ponudba bistveno presega standardni izbor strojev, saj nudi tudi storitve izračuna kapacitet, načrtovanja, vodenja projekta, nadzora, montaže, vzdrževanja in popravil.</span>

Pomivalno-dezinfekcijski strojiOprema za področje medicineServisne ponudbeCentralna sterilizacija medicinskihpripomočkov (CSMP)