O nas

Dobri razlogi za Miele Professional

Kakovost Miele Professional

Kakovost, na katero se lahko zanesete. Aparate Miele Professional razvijajo Mielejevi inženirji, skrbno izbrani sestavni deli pa so pretežno proizvedeni v lastnih obratih v Nemčiji in Evropi. Nemški inženiring za nas pomeni predvsem to, da so vse podrobnosti zelo natančno dodelane. Tudi za majhne izboljšave se zelo močno potrudimo.

Tako vam lahko zagotovimo najdaljšo življenjsko dobo izdelkov in 100 % kakovost v tej panogi – v vsem, kar počnemo.

 

Gospodarnost Miele Professional

Napredna kakovost Miele Professional preprosto prinaša dolgoročne koristi. Če upoštevate stroške za naše izdelke v njihovi celotni življenjski dobi, je najboljša gospodarnost delovanja naših izdelkov jasno opazna. Tako nemški inženiring za naše stranke pomeni odlično gospodarnost: dolga življenjska doba, majhna poraba vode in energije – to dopolnjujejo hitrejši, varnejši delovni postopki in tehnika z daljšo življenjsko dobo brez okvar.

 

Zmogljivost Miele Professional

Ne glede na to, kaj vse zahtevate od naših aparatov, vas prepričata zmogljivost in dolga življenjska doba konstrukcije naših strojev. Vsak izdelek mora prestati končni preizkus delovanja, in šele ko ga vsi deli brezhibno opravijo, je izdelek pripravljen za praktično uporabo. Njihovo delovanje je dolgotrajno in brez motenj, zato se naše stranke lahko osredotočijo na svoje poslovanje: zanesljivo zagotovitev popolnih rezultatov.

 

Ergonomija Miele Professional

Aparati Miele Professional nudijo številne pametne funkcije in se natančno prilagodijo posameznim potrebam v določeni situaciji. Številni postopki potekajo samodejno, prosto nastavljivi programski parametri pa omogočajo intuitivno in hitro upravljanje aparatov. Pregledno vodenje uporabnika na prikazovalniku z jasnimi napisi je nedvoumno – za stalno varnost uporabnika.

 

Servis Miele Professional

Naš servis se začne že pred dobavo izdelkov. Z natančnimi analizami potreb, ki jih spremljajo načrtovanje postopkov in podrobni izračuni gospodarnosti. Skupaj s strankami izdelamo specifične koncepte za posamezne primere uporabe. Tako lahko ponudimo sistemske rešitve po meri, ki zagotavljajo varne poteke dela. Naši servisni tehniki so strankam na voljo vsak delovni dan. S prilagojenimi servisnimi programi v okviru pogodbe o vzdrževanju vam nudimo preventivno storitev. Pregledi, vzdrževanja in servisiranje prispevajo k varnosti delovnih postopkov, ohranjanju vrednosti strojev in varnosti naložbe. Če se slučajno kaj zgodi, se lahko zaradi goste servisne mreže Miele Professional zelo hitro odzovemo – pri medicinski tehniki v številnih regijah celo 24 ur na dan, vse dni v letu.

Filozofija

Miele Professional se osredotoča na proizvodnjo profesionalnih izdelkov za uporabo na področjih profesionalnega pomivanja posode, pralnic, laboratorijske tehnike, zobozdravstva in medicine. Miele Professional želi biti prva izbira povsod, kjer so potrebni inovativni, vrhunski izdelki z veliko učinkovitostjo čiščenja, ki izpolnjujejo visoke higienske zahteve.

Več o filozofiji podjetja

Zgodovina

Profesionalni izdelki že več kot 90 let predstavljajo dodatno osnovo za uspeh podjetja Miele & Cie. KG. Začelo se je z razvojem velikih pralnih strojev, ki so jim sledili pomivalni stroji in v šestdesetih letih 20. stoletja še izdelki za področje medicine. Po letu 2000 se je Miele Professional razvil iz proizvajalca izdelkov v sistemskega ponudnika profesionalnih rešitev.

Več o zgodovini Miele

Vodstvo

Miele Professional International vodita Andreas Barduna (trženje/prodaja) in Michael Krimpmann (tehnika).

Za operativno poslovanje področja Professional pri avstrijski in slovenski podružnici je odgovoren Walter Ecker.

Več o vodstvu podjetja Miele

Poslovni razvoj

V finančnem letu 2022 je podjetje doseglo vrednost prodaje 5,43 milijarde evrov. To ustreza povečanju za 591,0 milijona evrov oziroma 12,2 %. V Nemčiji je podjetje doseglo promet 1,47 milijarde evrov. 31. decembra 2022 je bilo v skupini Miele zaposlenih okrog 23.300 ljudi po vsem svetu, od tega 11.900 v Nemčiji.

 

Več o poslovnem razvoju

Trajnostnost

Mielejevo trajnostno ravnanje je posledica vrednot in tradicije podjetja ter nujno potrebna osnova za dolgoročni uspeh podjetja. Miele je član trajnostne organizacije UN Global Compact in podpisnik pobude "Charta der Vielfalt" (listina za raznolikost). Miele vsaki dve leti objavi trajnostno poročilo.

Več na Miele-Nachhaltigkeit.de