Gasilske in reševalne službe

Pripravljen za intervencijo

Želite hitro in učinkovito očistiti intervencijska oblačila in dihalne maske?
Mielejeva rešitev omogoča gospodarno pripravo neposredno v intervencijskem centru.

– V samo 2,5 ure lahko pripravite do pet kompletnih intervencijskih oblek.
– Niste odvisni od delovnega časa pralnice.
– Posebni programi, prilagojeni zaščitni opremi, skrbijo za njeno dolgo življenjsko dobo.
Profesionalno sušenje in aktivacija
Za sušenje intervencijskih zaščitnih oblačil Mielejevi sušilni stroji poleg optimalnega, nežnega in zanesljivega procesa sušenja nudijo tudi potrebne parametre postopka za „aktivacijo“ impregnacije. Nova serija sušilnih strojev kaže svoje prednosti ne samo v tehniki uporabe, ampak tudi gospodarnosti: pri sušenju po principu vzdolžnega toka zraka se 60 % odpadnega zraka vrne v ciklus sušenja (Air Recycling). Elektronsko krmiljenje omogoča natančno prilagoditev najrazličnejšim vrstam perila za hitro sušenje, ki ustreza vlaknom perila v bobnu. Za sušenje zaščitnih oblačil je treba izbrati ustrezen program. Odvisno od sestave se do nastavljene preostale vlažnosti najprej posuši notranja stran oblačil (pri sistemih, ki jih ni mogoče ločiti). Nato je treba oblačila obrniti in posušiti še njihovo zunanjo stran. V istem delovnem koraku se aktivira tudi impregnacija.
Strojno čiščenje opreme za zaščito dihal
V pomivalnem stroju PG 8063 Safety lahko temeljito in nežno pripravite dihalne maske in dihalne aparate na dveh nivojih. Po vsaki fazi programa se procesna voda zamenja. Nečistoče se na ta način zanesljivo odstranijo in tveganje za navzkrižno kontaminacijo se učinkovito zmanjša (odvisno od onesnaženja je lahko potrebno predhodno ročno čiščenje). Trije programi pomivanja so optimalno prilagojeni predmetom za pomivanje in košare nudijo možnost za enostavno in varno namestitev vseh materialov in razstavljenih komponent.
Dodaten priključek za povsem razsoljeno vodo (VE-vodo) omogoča zadnje izpiranje brez sledov.
Priprava anestezijskega instrumentarija
Strojno pomivanje in dezinfekcija anestezijskega instrumentarija nudi največjo varnost zaradi standardizirane priprave, obenem pa zahteva le malo truda in je zelo nežno do materialov. V ta namen je na voljo pomivalno-dezinfekcijski stroj PG 8592 z integriranim ventilatorskim sušenjem in širino 60 cm. Pripadajoči nosilec A 201 je zasnovan posebej za namestitev anestezijskega materiala in nudi prostor za 8 dihalnih cevi dolžine do 1,5 m, ki se položijo na spiralo. Poleg tega je voziček opremljen s 6 šobami za dihalne vrečke in 15 šobami za intubacijski material. V mrežastem pladnju lahko pomijete dodatne drobne dele. V kombinaciji s posebnim programom za anestezijo stroj PG 8592 nudi optimalno rešitev za čiščenje, dezinfekcijo in sušenje vaših anestezijskih kompletov.
Oprema je odvisna od modela. – Slike so zgolj primeri in služijo pojasnilu