Dejstva in številke

Podjetje

Podjetje Miele & Cie. KG je vse od ustanovitve leta 1899 v lasti družin Miele (51 odstotkov) in Zinkann (49 odstotkov). Sedež podjetja z upravo in osnovnim tovarniškim obratom je v Güterslohu.

Na ključna dejstva

Filozofija

Miele je neodvisno družinsko podjetje, ki ima glede kakovosti in tehnologije vodilno mesto v svoji panogi. Miele je sinonim za partnerski odnos do svojih poslovnih partnerjev, kulturo podjetja, usmerjeno v zaposlene, in kontinuiteto vrednot, ciljev in vodenja.

Poslovodstvo

Podjetje Miele & Cie. KG enakopravno vodi šest poslovodij: dr. Markus Miele (izvršni direktor in solastnik), dr. Stefan Breit (tehnologija), dr. Axel Kniehl (marketing in prodaja), Rebecca Steinhage (človeški viri in korporativne zadeve), dr. Reinhard Zinkann (izvršni direktor in solastnik) in Olaf Bartsch (finance in administracija).

Zaposleni

Po vsem svetu za podjetje Miele dela 23.300 ljudi, od tega 11.900 v Nemčiji.

Poslovni razvoj

V finančnem letu 2022, ki se je končalo 31. decembra 2022, je podjetje doseglo vrednost prodaje 5,43 milijarde evrov. To ustreza povečanju za 591,0 milijona evrov oziroma 12,2 %. V Nemčiji je podjetje doseglo promet 1,47 milijarde evrov.

Trajnost

Mielejevo trajnostno ravnanje je posledica vrednot in tradicije podjetja ter nujno potrebna osnova za dolgoročni uspeh podjetja. Miele je član trajnostne organizacije UN Global Compact in podpisnik pobude »Diversity Charter« (listina za raznolikost). Miele vsaki dve leti objavi trajnostno poročilo.

Trajnostnost

Zgodovina

Miele se je od leta 1899, ko sta ga ustanovila Carl Miele in Reinhard Zinkann kot tovarno centrifug, najprej razvil v močnega proizvajalca opreme za kmetijstvo, proizvajal je izdelke za področje mlekarstva, pralne stroje, kolesa in celo avtomobile. Danes se podjetje osredotoča na ohranjanje vodilnega mesta na področju kakovosti in tehnologije gospodinjskih aparatov in profesionalnih strojev.

Na kroniko