Dejstva in številke

Miele-Eingangsbereich

O podjetju Miele


Miele je v svetovnem merilu vodilni ponudnik vrhunskih gospodinjskih aparatov za kuhinje, nego perila in čiščenje tal. Poleg tega nudi tudi pomivalne, pralne in sušilne stroje za profesionalno rabo ter stroje za pripravo medicinskih instrumentov in laboratorijske opreme (znamka Miele Professional). Prek lastnih distribucijskih podjetij ali uvoznikov je Miele prisoten v približno 100 državah.

Podjetje

Podjetje Miele & Cie. KG je vse od ustanovitve leta 1899 v lasti družin Miele (51 odstotkov) in Zinkann (49 odstotkov). Sedež podjetja z upravo in osnovnim tovarniškim obratom je v Güterslohu.

Na ključna dejstva

Filozofija

Miele je neodvisno družinsko podjetje, ki ima glede kakovosti in tehnologije vodilno mesto v svoji panogi. Miele je sinonim za partnerski odnos do svojih poslovnih partnerjev, kulturo podjetja, usmerjeno v zaposlene, in kontinuiteto vrednot, ciljev in vodenja.

Poslovodstvo

Podjetje Miele & Cie. KG enakopravno vodi šest poslovodij: Olaf Bartsch (finance in uprava), dr. Stefan Breit (tehnika), dr. Axel Kniehl (trženje in prodaja), ter dr. Markus Miele in dr. Reinhard Zinkann (družbenika).

Zaposleni

Po vsem svetu za podjetje Miele dela 20.221 ljudi, od tega 11.038 v Nemčiji.

Poslovni razvoj

V poslovnem letu 2018/2019, ki se je končalo 30. junija 2019, je podjetje doseglo 4,16 milijarde evrov prometa. To ustreza rasti 59,7 milijona evrov ali 1,5 odstotka. Na domačem, nemškem trgu je promet znašal 1,2 milijarde evrov.

Trajnost

Mielejevo trajnostno ravnanje je posledica vrednot in tradicije podjetja ter nujno potrebna osnova za dolgoročni uspeh podjetja. Miele je član trajnostne organizacije UN Global Compact in podpisnik pobude »Charta der Vielfalt« (listina za raznolikost). Miele vsaki dve leti objavi trajnostno poročilo. Podrobnejše informacije o trajnosti v podjetju Miele najdete tukaj.

Prenesi trajnostno poročilo

Zgodovina

Miele se je od leta 1899, ko sta ga ustanovila Carl Miele in Reinhard Zinkann kot tovarno centrifug, najprej razvil v močnega proizvajalca opreme za kmetijstvo, proizvajal je izdelke za področje mlekarstva, pralne stroje, kolesa in celo avtomobile. Danes se podjetje osredotoča na ohranjanje vodilnega mesta na področju kakovosti in tehnologije gospodinjskih aparatov in profesionalnih strojev.

Ansprechpartner

Kontaktna oseba

Če imate vprašanja ali želje, nas pokličite ali nam pošljite elektronsko sporočilo. Z veseljem vam bomo pomagali.

Več