Domovi za ostarele in negovalne ustanove

Prednost higienske kompetence

V domskih pralnicah in kuhinjah je poglavitna higiena, kar pomeni stalno preprečevanje širjenja in prenosa povzročiteljev bolezni. Znanje o ciljni strategiji je pri znamki Miele Professional globoko zasidrano, saj je Miele že desetletja tudi vodilni v preprečevanju bolnišničnih okužb, npr. pri pripravi medicinskih pripomočkov na področju kirurgije.
Specialist za higieno PG 8057 U TD
Profesionalna pomivalna stroja HYGIENE in HYGIENEplus s sistemom pomivanja s svežo vodo dosegata optimalne rezultate pomivanja in s programom dezinfekcije varioTD (samo model HYGIENEplus) izpolnjujeta higienske zahteve v občutljivih območjih. Z naraščajočo pričakovano življenjsko dobo se povečuje tudi število oseb s kroničnimi boleznimi in oslabljenim imunskim sistemom, kar ima za posledico multimorbidnost in potrebo po negi. S tem so povezane tudi vse večje higienske zahteve pri pomivanju posode. Predvsem na področju domov za ostarele in negovalnih ustanov ima tako pojav okužb s salmonelo vse večjo vlogo. Tudi nevarnost drugih, pogosto multirezistentnih mikroorganizmov je v zadnjih letih v stalnem porastu. Zaradi izjemne higienske zmogljivosti je zato uporaba Mielejevih pomivalnih strojev s sistemom pomivanja s svežo vodo in z dezinfekcijskimi programi na tem področju še posebej smiselna.
Profesionalni pomivalni stroj Miele PG 8057 TD U zaradi svoje posebne konstrukcije in lastnosti materialov omogoča uporabo posebnih programov pomivanja z zelo visokimi temperaturami. Stroj nudi program termične dezinfekcije, ki omogoča baktericidno delovanje in inaktivacijo virusov, vljučno s HBV in HIV.
Pomivalno-dezinfekcijski program Vario TD
Po intenzivnem predizpiranju sledi faza pomivanja pri temperaturah do 55 °C – 5 minut časa učinkovanja. Postopek se zaključi s termično dezinfekcijo pri 90 °C in času učinkovanja 5 minut. Program Desin Vario TD je na seznamu Inštituta Roberta Kocha za rutinsko pomivanje in dezinfekcijo ter ustreza standardu medicinskih pripomočkov.
Dodatna obdelava mopov
Higienični mopi, pripravljeni za takojšnjo uporabo
Dodatna obdelava krp
Pranje in dodatna obdelava krp z dezinfekcijskimi ali čistilnimi sredstvi v enem samem delovnem koraku.
Celovita storitev za zadovoljne stanovalce
V stanovanjskih domovih se nabirajo najrazličnejše vrste umazanega perila, zato so ustrezno visoke tudi zahteve glede zmogljive in fleksibilne hišne pralnice. Veliko število postelj pomeni ustrezno visok delež posteljnega, kopalniškega in osebnega perila stanovalcev. Poleg tega lahko zmogljiva sistemska rešitev omogoča tudi gospodarno nego odej in vzglavnikov. Profesionalno opremljena pralnica mora omogočati tudi nežno čiščenje osebnih vrhnjih oblačil stanovalcev. Visoka zahteva: celovita storitev za nego vsega perila in tekstila za zadovoljne stanovalce.
Oprema je odvisna od modela. – Slike so zgolj primeri in služijo pojasnilu