Kulinarični trendi

Uživanje hrane in pijače združuje – ljudi, narode in generacije. Hrana in pijača predstavljata kulturo in komunikacijo, fascinacijo med tradicijo in modernim svetom. Pod geslom »à la carte« vam ponujamo nove, informativne in zabavne vsebine na temo hrane in pijače, kuhanja in uživanja hrane.

Tunedin - stock.adobe.com

Kaj je novega?

Kaj se dogaja na gurmanski sceni? Kakšne so trenutne zapovedi v metropolah kulinarike? Za številne mednarodne vrhunske kuharje je regionalni izvor živil vse bolj pomemben. Restavracije, ki jih krasijo zvezdice, so odkrile vegetarijance. Žlahtne in drage vrste piva za sladokusce so zavzele tržišče. V zadnjih letih se je pojavila cela vrsta novih znamk gina, ki se bistveno razlikujejo od tradicionalnega. To so le štirje primeri »kulinaričnih trendov«, ki smo jih odkrili in jih podrobneje opisali. Ostajamo na preži!

Več
Curioso Photography - stock.adobe.com

Zgodbe o hrani in pijači

Kje lahko v Singapuru jemo dobro in pristno hrano? Kako spečemo ribo v solnem ovoju? Kaj postreči na prijeten večer v dvoje? Kaj je posebnost portugalskega vina »vinho verde«? Kako se je Dieter Meier iz glasbenika pri skupini Yello prelevil v ekološkega vinogradnika? To je le nekaj zanimivih vprašanj, na katera odgovarjamo v naših zgodbah o hrani in pijači.

Več