Odgovornost za prihodnost

Varčno in okolju prijazno pranje
Mielejevi inženirji vlagajo energijo, da boste vi lahko varčevali z njo. Vsi pralni stroji Miele brez težav dosegajo najvišji razred energijske učinkovitosti A+++. Najvarčnejši modeli porabijo celo 50 % manj električne energije od mejne vrednosti (46) za razred energijske učinkovitosti A+++.Nekateri pralni stroji Miele so opremljeni z drugim vodnim priključkom za toplo vodo. Tako lahko še dodatno prihranite, če v svojem gospodinjstvu vodo segrevate posebej energetsko učinkovito
– npr. s solarnim termalnim sistemom.Z novimi pralnimi stroji Miele varčujete z električno energijo in vodo kot še nikoli doslej. Čistoča pa je vedno popolna.
Varčno in okolju prijazno sušenje
V zadnjih 15 letih je Miele – pionir v negi perila – znižal porabo električne energije svojih sušilnih strojev za več kot 60 %. Vsi sušilni stroji nove generacije T1 so tako opremljeni z energijsko učinkovito tehnologijo toplotne črpalke in že danes dosegajo najmanj razred energijske učinkovitosti A++.
Najboljši sušilni stroji Miele delujejo celo za do 10 % varčnejše, kot predpisuje razred energijske učinkovitosti A+++ (mejna vrednost 24).S funkcijo EcoSpeed perilo sušite posebej hitro in obenem okolju prijazno v najboljšem razredu energijske učinkovitosti A+++. Tako se odlično združita varčnost in kratko trajanje programov. Pri polni obremenitvi stroja lahko s funkcijo EcoSpeed čas sušenja skrajšate za 20 minut. Če želite posušiti samo nekaj kosov perila, pa lahko prihranite približno 10 % časa.Miele pa gre še korak dlje: nekateri naši sušilni stroji so opremljeni s hladilnim sredstvom R290, ki je povsem brez fluoroogljikovodikov (FHC) – za še boljše okoljske lastnosti.
Potencial globalnega segrevanja (GWP = Global Warming Potential) teh sušilnih strojev Miele se je tako zmanjšal za več kot 99,7 % in je skoraj povsem pri ničli. Ti stroji zdaj izpolnjujejo najvišje zahteve glede okoljske ozaveščenosti in bistveno zmanjšajo ekološki odtis svojega uporabnika.
Značilnosti opreme so odvisne od modela.