Miele

Kyle ConnaughtonIzraziti trenutek

Čeprav gre za vrhunskega kuharja s tremi Michelinovimi zvezdicami, je Kyle Connaughton zelo dostopen. Ljubi vrtnarstvo, kuha, ker rad razveseli druge ljudi, in je neskončno privržen japonski kuhinji. Živeti življenje, ki presega vse, kar je bilo doslej znano, zanj pomeni, da nikoli ne počiva na lovorikah.

„Življenje je prekratko, da bi se držali cone udobja. Človek si mora sam nenehno postavljati nove izzive.“
Kyle ConnaughtonVrhunski kuhar s 3 Michelinovimi zvezdicami

Kot lastnik in šef restavracije „Single Thread“ v Sonomi v Kaliforniji se Kyle posveča svojim sestavinam – od njihovega izvora pa vse do predstavitve na krožniku. Na kmetiji, ki obsega dva hektara, sadi zelenjavo, ki jo pozneje svežo predela v svoji kuhinji. Tako ujame trenutek in za svoje goste s pomočjo svojih kreacij vzpostavlja povezavo s tukaj in zdaj.

Kalifornija in Japonska

„Pri garniranju ali za natančna dela v kuhinji uporabljam izključno jedilne palčke, ker imam rad njihov naravni ritem, njihov tok. Na splošno uporabljam malo kuharskih pripomočkov, ki pa so zelo kakovostni in visoko funkcionalni.“

Svojo ljubezen do japonske kulture je Kyle odkril že pri devetih letih, ko je redno spremljal svojega očeta na poslovnih potovanjih preko Tihega oceana na oddaljeno otočje. Pogosto sta jedla v japonskih restavracijah v Los Angelesu in se vedno znova vračala na Japonsko, kjer sta podrobno spoznavala kulturo in kuhinjo otočja. Po navdihu teh izkušenj je Kyle začel svojo kariero v japonskih restavracijah, se odpravil na eno najbolj priznanih japonskih kuharskih šol ter se izšolal na Japonskem, preden se je dejansko preselil na otok Hokaido.

„Ves čas iščemo naslednji veliki kreativni preboj – kaj je inovativno? Kako naj ustvarimo nekaj, česar še nikoli nihče ni videl?“

Kyle in Azuma

Tesna vez tako z naravo kot z japonsko kulturo sta le dva razloga, zakaj se Kyle in cvetlični umetnik Azuma Makoto takoj razumeta. „Sodelovati z drugimi umetniki in ustvarjalci je za nas kuharje tako navdihujoče,“ pravi Kyle. „Ogromno vzporednic lahko najdemo med Azumovim cvetličnim in našim kulinaričnim svetom.“

Nevsiljiva eleganca – delo s kombinirano parno pečico

Po navdihu kombinirane parne pečice je izbral dve preprosti sestavini in iz njiju ustvaril nekaj neobičajnega. Kyle je tako združil zelo različni vrsti zelenjave in ju z zavestno preprostostjo kombiniral s popolnim kosom ribe. Genialno enostavna, toda zelo posebna jed.

Odkrijte več o kombinirani parni pečici

Omaka iz svilnatega tofuja, avokada in zelišč tvori osnovo, ki povezuje različne vrste zelenjave in ribo. Kyle se osredotoči na natančno pripravo vsake sestavine in tako zagotovi, da so vse arome, čeprav so različne, popolno medsebojno usklajene.

Ujeti trenutek – uporaba kuhalne plošče z indukcijo po celi površini

„Pri tej indukcijski plošči se mi zdi najboljše to, da lahko na njej delamo toliko različnih stvari hkrati. Doslej nam tehnologija še ni omogočala, da bi se v kuhinji gibali s takšno eleganco in takšno uravnoteženostjo – vendar je to natančno tisto, kar kuharji želimo,“ razlaga Kyle. „Rezultat je ujet trenutek dneva, najboljše, kar nudi sezona, razdeljeno na več majhnih jedi. Kreacija, pri kateri človek okusi vsako posamezno aromo, vsak element pa je natančno toplotno obdelan ter umetniško predstavljen.“

Odkrijte več o indukcijski kuhalni plošči

„Obstaja japonski izraz, ki se imenuje „kaizen“ in pomeni spremembo v pozitivni smeri. Vsak dan govorimo o tem, kako lahko resnično nekaj spremenimo. Zato človek ne sme počivati, nikoli ne sme opustiti želje po odkrivanju in biti zadovoljen s povprečnim, vedno mora poskušati doseči višjo raven.“