Pomaknite se naprej

Kako ljubezen do kave pristane v skodelici

Strastni kavopivec Matthias Peters je ustvaril novo mešanico

Matthias Peters si ne zna predstavljati dneva brez kave. Na srečo mu tega niti ni treba, saj je s formulo Miele Black Edition N°1 ustvaril mešanico, ki ga vselej zadovolji.

Matthias Peters si ne zna predstavljati dneva brez kave. Vsako jutro dan začne s skodelico tega črnega nektarja. Njegov glavni cilj: čisti užitek. Kot direktor pražarne kave Vollmer Privatrösterei svojo osebno strast združuje z delom. V želji po novi mešanici je iskal popolno rešitev za vse okuse – mešanico, ki je odlična v več različicah: kot espresso, café crème ali latte macchiato.

Začel je eksperimentirati in pokušati. In še naprej eksperimentirati. Mešal je različne vrste, ubiral različne načine praženja in vedno znova pokušal rezultate svojega dela. Recepturo je spreminjal tako dolgo, dokler z rezultatom ni bil zadovoljen. Mešanico je nato predstavil podjetju Miele, kjer so bili nad izdelkom navdušeni. Vendar pa Peters pravi, da popolna kava ni odvisna samo od izvirne mešanice. Potrebno je tudi kar nekaj časa in pozornosti. Ko je navdušil podjetje Miele, se je v iskanju najboljšega rezultata znova posvetil mešanici. Danes v pražarni tega mojstra prefinjenih okusov izdelujejo mešanico Miele Black Edition N°1.

Kavna zrna pražijo le kratek čas. Na voljo imajo le 20 minut, da se odprejo in spustijo aromo. Matthias Peters misli tudi na okolje, zato uporablja le kavo iz ekološke pridelave z oznako poštenega trgovanja. Povsem je prepričan, da se lahko njegova ljubezen do kave okusi.

Avtor: Maria Berentzen
Slike: © Miele